Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба запевняє, що жодним чином ні він, ні його підлеглі не причетні до витоку інформації щодо проваджень за участі п'ятого президента України Петра Порошенка.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на брифінг ДБР.

Під час брифінгу журналісти поцікавились, чому колишній заступник голови адміністрації Віктора Януковича Андрій Портнов першим дізнається про відкриття проваджень у ДБР та поширює іншу важливу інформацію щодо держустанови. Труба відповів на це результатами внутрішнього розслідування.

За словами очільника, щодо припущень з приводу витоку інформації була проведена перевірка із залученням працівників управління внутрішнього контролю.

За допомогою поліграфа було опитано 14 слідчих - усіх тих, хто здійснює досудове розслідування у кримінальних провадженнях, де фігурує колишній президент України.

За результатами опитувань, Труба зазначив, що він переконаний у тому, що жоден слідчий, а тим більше директор ДБР, не причетний до розповсюдження будь-якої інформації.

Нагадаємо, у Державному бюро розслідувань відкрили провадження щодо прослуховування кабінету директора відомства Романа Труби.

ІА "Вголос": НОВИНИ