6 жовтня у Харкові попрощаються з військовими та курсантами, які загинули в авіакатастрофі під Чугуєвом.

Про це пише gazeta.ua.

Церемонія прощання триває на площі Свободи в центрі міста.

Рух транспорту на прилеглих вулицях перекрили. На церемонії присутній президент Володимир Зеленський із дружиною Оленою.

Після того як хлопцям віддадуть шану, їхні тіла відвезуть і поховають там, звідки вони родом

На центральній площі міста вже встановили постаменти. Їх 25. Після того як хлопцям віддадуть шану, їхні тіла відвезуть і поховають там, звідки вони родом. А це 11 областей.

О 9.50 на площу заїжджають 25 машин. На кожній - ім'я загиблого льотчика. Першою їде машина з тілом командира Ан-26 Богдана Кишені.

Під траурну мелодію, яку виконує військовий оркестр, на площу з автобусів виносять труни з тілами загиблих. Диктор називає звання, ім'я та прізвище кожного загиблого, рік народження. Також повідомляє, де навчався і служив загиблий.

«Капітан Остапенко Олексій Георгійович, штурман Харківського Національного університету Повітряних сил, військова частина А 4104 місто Чугуїв, 1991 року народження. ... солдат Дудла Артем Михайлович, курсант 153 навчальної групи льотного факультету 1999 року народження ... », - лунає над головною площею Харкова.

Кожну труну підносять до місця, де стоять чи сидять родичі і близькі загиблого

Кожну труну підносять до місця, де стоять чи сидять родичі і близькі загиблого. Фотографії загиблих також показують на екрані прямої трансляції.

Після того, як всі тіла були винесені на площу, над центром Харкова пролетів військовий літак, символізуючи останній політ.

Як писав “Вголос”:

ІА "Вголос": НОВИНИ