Відучора, із 3 січня, Трускавець не отримує послуг з централізованого водопостачання та водовідведення.

Як повідомили у комунальному підприємстві «Дрогобичводоканал», підприємство призупинило надання послуг, оскільки договір між ними та  ТзОВ «Трускавецький водоканал» завершився 1 січня. А нового досі не уклали.

«Ще 05.11.2021 КП «Дрогобичводоканал» повідомило ТзОВ «Трускавецький водоканал» про завершення дії згаданого договору 00:00 01.01.2022. Більше ніж через місяць, затягуючи час, 08.12.2021 керівництво ТзОВ «Трускавецький водоканал» звернулося з проханням про надання проекту нового договору. Відповідно до ЗУ «Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення», наше підприємство затребувало надати пакет документів, передбачених цим законом. Однак до 31.12.21 ТзОВ «Трускавецький водоканал» так і не надало повного пакету документів, чим остаточно зірвало можливість підписання договору», - говориться у повідомленні.

Трускавець

Водночас на підприємстві вирішили не залишати трускавчан без води на свята. І ще два дні поспіль послуги надавалися. Але зараз вже крани перекрито.

Окрім того, станом на 03.01.2022 борг ТзОВ «Трускавецький водоканал» перед КП «Дрогобичводоканал» становить 12,5 млн грн.

Мешканці Трускавця обурені діями керівництва свого міста та мовчанкою.

«Керівництво Трускавця святкує! Ось як влада дбає про мешканців! Повинні були скликати позачергову сесію депутатів ще вчора! Для чого ми їх обирали? Вони приймають ванну та готуються до свят. Не заважайте відпочивати та святкувати. Годі скиглити, плебеї немиті», - так реагують мешканці Трускавця на дії чиновників та депутатів. 

Водночас трускавчани постановили провести сьогодні, 4 січня, мітинг протесту під стінами міської ради Трускавця. При цьому у місцевих групах у соцмережах зазначають, що від відсутності води потерпають тільки місцеві мешканці. У готелях водопостачання є. 

Також під час наради у міського голови Трускавецької ОТГ прозвучала інформація, що пожежники з Трускавця їздять набирати воду у сусідні міста. 

ІА "Вголос": НОВИНИ