Влада поспіхом оприлюднила сумнівні результати розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета, щоб знайти підставу втримати на посаді голову МВС Арсена Авакова.

Про це в ефірі «Народного толк-шоу» заявив екснардеп, голова фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді Маркіян Лопачак.

«Така річ була зроблена найперше для того, щоб показати мотивацію, відповідно до якої Авакова тримають на посаді. Всі чекали грудня. Зокрема, і депутати »Слуги народу«, яким на засіданні фракції сказали проголосувати за Авакова, бо така ситуація в країні, а в грудні будуть зміни. І, власне, щоби тих змін не відбулося, треба було зробити якісь кроки, показати впливовість Авакова. Для цього він був на нормандській зустрічі, для цього і показова справа Шеремета», - зазначив Лопачак.

За словами політика, помпезна пресконференція, на якій президент і міністр оголосили «результати» розслідування, мала на меті показати міцність і силу влади:

«Це трохи комічно виглядає, коли кажуть, що вбивство мало дестабілізувати ситуацію в країні. Вибачте, вбивство відбулося 4 роки тому і нічого. Дестабілізації досі не сталося, а вони досі про неї говорять».

«Якщо згадати події 6 років тому, багато добровольців були в центрі Києва по одну сторону барикад, багато правоохоронців, які досі працюють, були по іншу сторону барикад. Практично всі добровольці були представниками націоналістичних організацій, стрижневими людьми, згодом більшість з них були на передовій, вони першими поїхали на захист нашої країни. А от представники внутрішніх справ і національної гвардії, за винятком деяких частин, не перебували на передовій. Тому всі ці речі, які зараз відбуваються, дискредитація добровольців - це та озлоба працівників МВС, яка залишилася з Революції Гідності, бажання помститися», - додав Маркіян Лопачак.

Повний запис ефіру дивіться тут:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ