Міністр закордонних справ України Павло Клімкін висловлює переконання, що найближчі 3-5 років можуть стати вирішальними для України, щоб у майбутньому вступити в Європейський Союз.

Про це сказав Клімкін під час публічного обговорення в Veteran Hub, передає «УНІАН».

«У нас є багато політиків, які вважають, що тут майже усе вирішено. Я вважаю, що ми не маємо брехати ані собі, ані тим, для кого це питання є реально дуже принциповим. Я вважаю, що у нас є шанс інтегруватися до Європейського Союзу», - наголосив Клімкін.

При цьому, на його думку, «інтеграція до ЄС в найкращому випадку триватиме для нас умовно років 14-15, може, більше».

Як сказав глава МЗС, Україна насамперед має «добре попрацювати над Угодою про асоціацію», оскільки зараз певні справи у цьому зв'язку виходять добре, а інші «зовсім погано».

Також він зауважив, що, оскільки Україна побудована за принципом «бізнесових олігархічних кланів» і виникають питання до реального функціонування верховенства права, їй ще доведеться пройти довгий шлях.

Він додав, що після того, як почнуться переговори про вступ, «це буде тривати 7, 8, 10 років».

«У нас такий шанс є, але є шанс, що ми ніколи не встигнемо до останнього вагону, оскільки ЄС теж стає все складнішим, євроскептичним до розширення. Тому від того, як ми будемо рухатися наступні 3-5 років, може залежати, чи ми взагалі туди потрапимо, чи ні. Я абсолютно серйозно кажу», - наголосив Клімкін.

Нагадаємо, що Клімкін розповів про “комічну історію” із Зеленським.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ