Політичний аналітик Олександр Кочетков розповів, хто постраждає, якщо український олігарх Дмитро Фірташ дасть показання у суді США.

Про це він заявив у коментарі «Вголосу».

«Сполучені Штати були б просто вимушені це розслідувати, бо у всіх цих махінаціях однозначно є використання американської валюти. Всі справи були у доларах, там є власність, яка так чи інакше проходила через банки США, тому їм би довелось вести розслідування. Якщо у Штатах розпочинається розслідування, яке має певний резонанс, його мусять довести до якогось результату. Це відбувається не дуже швидко, але винних рано чи пізно назвуть. Тоді матимуть місце якісь покарання і багато політичних кар’єр (і ті, які у розквіті, і ті, які тільки починаються) відразу ж припиняться. Це буде величезний скандал», - пояснив Кочетков.

«А в Україні не буде нічого. Ми маємо якийсь дивний імунітет проти будь-яких найрезонансніших розслідувань. Українське суспільство дуже спокійно сприймає таке. Людина може бути олігархом, одного року протистояти Росії та обзивати Путіна будь-якими словами, через невеликий проміжок часу публічно виступати за підтримку проросійського напрямку, а люди це сприймають. У нас немає проблем із репутацією, а від правосуддя в Україні завжди можна відкупитись. Тому, на жаль, на Україну ця історія не вплине. Якщо хтось і постраждає, то це буде суто як зведення політичних рахунків і аж ніяк не встановлення справедливості», - додав експерт.

Більше читайте у статті: «Він надто багато знав»: що буде, якщо Фірташ заговорить?

ІА "Вголос": НОВИНИ