Доцент ЛНУ ім. Івана Франка, батько глави Офісу президента Андрія Богдана - Йосип Богдан закликав рахуватися з думкою людей, які вважають, що Донбас треба віддати РФ.

Про це Богдан сказав в ефірі ток-шоу «Говорить ВЕЛИКИЙ Львів».

"(У завершенні війни з РФ, - ред.) треба виходити з двох позицій: не втратити своїх територій і дивитися, якою ціною цей конфлікт має бути врегульований. Є в нас такі цікаві моменти...Припинення вогню. Воно в нас не діє ніколи, правда? Припинення вогню з боку України є, з другої сторони - немає. Це той момент, що Росія ніколи не виконає ніяких домовленостей, навіть тих, які сама декларуватиме. Вона вирішила тоді робити зобов'язання українській стороні. Не знаю, думав Штайнмаєр, що він там говорить і пропонує, чи не думав...

У нашому середовищі, яке називається українці, також є така думка, що треба віддати цю територію, яка там є, росіянам і нехай собі мастять з нею голову. Я не сказав, що це моя думка. Але ми не можемо нехтувати цією думкою, якщо вона висловлюється нашими громадянами. Якщо вони говорять її неправильно, ми повинні переконати зараз їх у тому, що це неправильно. Чому неправильно? Там живуть наші люди, українці, вони там на тих територіях вони розмовляють суржиком, стараються розмовляти українською, і вже тільки за це ми повинні нести повну відповідальність...", - зазначив Йосип Богдан.

ІА "Вголос": НОВИНИ