Звільнений політв'язень та український режисер Олег Сенцов розповів, що слідчий пропонував йому зменшити строк ув'язнення у Росії в обмін на показання проти учасників Майдану. Колишній в'язень Кремля зазначив, що це відбувалося за два тижні до президентських виборів 2014 року в Україні.

Про це режисер розповів під час пресконференції 10 вересня, повідомляє ТСН.

«Приходить слідчий і каже: на тебе свідчення є, в будь-якому разі ти сядеш, але можеш полегшити свою долю: дати свідчення на кого-небудь в Києві, хто там був на Майдані. Хочеш на Кличка, хочеш на когось іншого», - переказав розмову Сенцов.

Він уточнив, що розмова відбулася за два тижні до виборів президента 2014 року, а його показання мали спричинити скандал.

За словами колишнього бранця Кремля, за це йому пропонували зменшити строк з 20 до 7 років. Цю «пропозицію» він відкинув.

Як писав «Вголос», звільнений український режисер Олег Сенцов заявив, що якщо в межах обміну утримуваними особами між Україною і Росією президент України Володимир Зеленський ухвалив рішення про видачу фігуранта справи МН17 Володимира Цемаха, значить, в цьому була необхідність.

ІА "Вголос": НОВИНИ