Зараз неможливо щось сказати точно, адже відсутня криміналістично значима  інформація. Треба вже дочекатися офіційних заяв. Коли це буде, все залежить від органів слідства.

Про це «Вголосу» розповів завідувач відділу психологічних досліджень Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, кандидат психологічних наук Юрій Ірхін, коментуючи ймовірні версії загибелі нардепа Валерія Давиденка.

«Особисто я не виключаю самогубство, бо не бачу нічого екстраординарного», - наголосив він.

І розповів: «Хоча задумуюсь, що там робило крісло. І, враховуючи, що я розглядав понад 300 розслідувань щодо факту самогубства, то можу стверджувати, що були і більш «комічні» ситуації. Адже до самогубства ж призводить не нормальний стан свідомості, а змінений, який навіть призводить і до неадекватної поведінки».

Разом з тим, переконує експерт, це могло бути і замовне вбивство.

«Адже відомо багато випадків, коли під самогубствами приховувались справжні вбивства. Технології і кримінальні технології дозволяють це зробити. Нічого не коштує вистрелити в голову і покласти жертві у руку пістолет – це дуже просто навіть без відбитків. Тобто інсценувати самогубство – це зараз доволі поширена річ», - резюмував він.

Більше читайте тут: «Загибель нардепа: самогубство чи замовне вбивство?».

ІА "Вголос": НОВИНИ