Відомий ексфутболіст збірної України та колишній гравець львівських «Карпат» Артем Федецький вважає, що національна команда, яку зібрав Андрій Шевченко до Євро-2020 – найкраща за підбором виконавців та якістю гри за весь час Незалежності.

«Збірна грає у цікавий, атакувальний і тактично грамотний футбол», - заявив він в ефірі програми «Говорить Великий Львів» на телеканалі NTA після матчу Україна-Македонія.

Окрім того, звернув увагу, що попри всі дискусії та сумніви, лідером команди і далі залишається Андрій Ярмоленко. І це він підтверджує своєю грою на Євро-2020.

«Андрія Ярмоленка вже списали. Але він залишається лідером команди. Робили ставку на Зінченка, на Маліновського. Так, вони невід’ємна частина команди. Але є такі гравці, які грають на роялі, а є такі, які його тягають. У випадку Євро-2020 «рояль тягають»  Ярмоленко і львів’янин Яремчук», - пояснив він.

При цьому наголосив, збірна України – це справді збірна, а не команда одного-двох лідерів.

«У кожному матчі може з’явитися новий лідер. І, на мій погляд, це найкраща збірна часів Незалежності -  і по підбору гравців, і по грі», - резюмував Артем Федецький.

Нагадаємо, сьогодні збірна України у другому колі групового турніру Євро-2020 здобула свою першу перемогу на чемпіонаті, здолавши збірну Македонії 2:1. Таким чином команда зберігає шанси на вихід у матчі плей-оф європейської першості.

ІА "Вголос": НОВИНИ