У вівторок, 25 лютого, у Львові відбувся допрем'єрний показ фільму "Толока", створеного за мотивами балади Тараса Шевченка «У тієї Катерини…». Презентували кінострічку - її режисер Михайло Іллєнко, актриса та балерина, виконавиця головної ролі Іванна Іллєнко та музикант Сергій "Фома" Фоменко. Одним з перших картину переглянув лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

"Це абсолютно моє кіно. Затамував подих із першого кадру і видихнув тільки тоді, коли завершились титри. Величезний символізм і внутрішнє задоволення від того, що розумієш з першого разу більшість завуальованих символів. Це наша доля, це наше майбутнє. Це не вчорашній, а завтрашній день України. В силу різних причин фільм знімався дуже довго, але саме зараз - той час, коли він найпотрібніший для українських перемог", - зазначив Тягнибок опісля презентації.

Додамо, що до створення фільму долучилися відомі свободівці - депутат Київської міської ради Юрій Сиротюк, народний депутат України 7 скликання Богдан Бенюк (у фільмі - Ломака) та голова Київської міської організації ВО "Свобода" Петро Кузик (у фільмі - секретар райкому партії).

Сюжет картини охоплює 400 років історії України - показує, як українці виживали і як відбудовували свою країну після численних нападів ворогів.

Фільм створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно. На широкі екрани вийде вже 12 березня.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ