Керівник політичних програм Українського інституту майбутнього Юрій Романенко вважає, що створення воєнної поліції поки що є просто заявою.

Про це він розказав у коментарі для ІА «Волос».

«Ні, це ніякий не напад на Авакова. Поки що це лише заява, яка не має розвитку у конкретних діях. Ми не розуміємо, які повноваження може мати ця структура, які повноваження можуть бути відібрані у поліції і так далі. Коротше кажучи, поки що це просто слова. Це таке ж, як заява команди Зеленського, що Офіс Президента буде перенесений. І де зараз, через півроку,  він знаходиться? І швидше за все, він там і залишиться», - сказав Юрій Романенко.

«Я взагалі звик дивитись дуже скептично на заяви, що ось-ось щось зміниться чи буде реформовано. Поки не буде конкретних дій, поки не буде описаний конкретний перерозподіл повноважень, ми не можемо нічого аналізувати. От по ДБР – там зрозуміло. Будуть суттєво розширені можливості президента впливати на цей орган, адже це прописується у законі», - додав експерт.

Як писав «Вголос», експерт Інституту політичної освіти Олександр Солонтай розповів про відносини Володимира Зеленського і Арсена Авакова.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ