Заява Президента України Володимира Зеленського щодо люстрації є популістичними задля здобуття прихильності на виборах.

Про це в ефірі програми «Говорить Великий Львів» у четвер, 11 липня, заявив мер міста Винники Володимир Квурт.

«Сьогодні роблять заяви, мета яких – сподобатися, щоб отримати більше підтримки. І такі дії з люстрацією не мають нічого спільного. Бо люстрація – це засудження за вчинення певних дій і чітко визначених злочинів відповідно до закону», - заявив він.

Якщо попередня люстрація мала на меті покарати чиновників чи членів суспільства, які голосували за обмеження прав і свобод, які вчиняли злочини проти України тощо, то сьогодні спроби прирівняти усім урядовців задля оцінки виглядають щонайменше дивно.

«Це популізм. А що далі? Ми засуджуватимемо учасників АТО, які знаходяться на Сході? Ми будемо засуджувати за національною ознакою, бо це теж може комусь сподобатись?», - наголосив Квурт.

І додав: «Вища посадова особа розмовляє, як звичайний гопник і це принижує людей. Бо якщо хтось вчинив злочин, він повинен відповідати відповідно до закону. Якщо ти справді хочеш змінити систему у країні – ухвалюй закон».

Як писав «Вголос», Президент України Володимир Зеленський заявив, що він хоче посилити закон про люстрацію, внісши туди усіх представників влади 2014-2019 років.

ІА "Вголос": НОВИНИ