Голова фаркції «Європейської солідарності» у Львівській міській раді Петро Адамик по пунктах розкритикував так звану програму відновлення «Львів завтра», яку запропонував Андрій Садовий. Депутат зауважив, що вона не містить ні конкретних дієвих пропозицій, ні конкретних цифр, отож в результаті перетвориться у дерибан бюджетних коштів.

Про це Адамик сказав під час пленарного засідання Львівської міської ради у четвер, 28 травня.

«Я можу назвати цю програму програмою списання великих коштів. Проаналізую по пунктах.  Міністр охорони здоров'я заявив, що експрес-тести не є достовірним способом виявлення коронавірусу. Єдиний достовірний спосіб - ПРЛ-діагностика. Тому я не розумію, як ви хочете виявити кількість хворих за допомогою...соціологів. Крім того, масове тестування вже затвердили на державному рівні, то до чого тут соціологи?

У підтримці підприємців для місцевих виробників ви пропонуєте проводити ярмарки й виставки на площі Ринок, проспекті Свободи, перед Львівським університетом тощо. Інформую вас, що такі виставки в цих місцях проводяться вже з 10 років.

Ви пропонуєте інформаційну кампанію »Зроблено у Львові«. Інформую вас, що ця кампанія проводиться ще з початку карантину і не є новою! З 2007 року у Львові проводяться виставки та акції »Купуй львівське!«, з 2010 року - загальноміський конкурс дитячого малюнку »Купуй львівське«. То, може, ви нарешті почнете купувати за львівські гроші у львівського виробника? »Електрони«, наприклад. Щоб перемоги на тендерах у нас вигравали не луцькі фірми, а львівські! Може, ви займетеся тим, щоби львівські гроші ходили у львівській економіці?!

Далі ви кажете, що пришвидшите видачу дозволів на розміщення літніх майданчиків. То це що означає, раніше була корупція в цьому питанні, й аж тепер, після програми, ви почнете працювати? То давайте з'ясуємо, хто був винен! Бо проблеми були!» - зазначив Адамик.

«У цій ваші програмі ні цифр, ні конкретики! Це ще гірше, ніж програма Шмигаля. Це просто дозволить списати купу міських грошей в повітря! Це шлях в нікуди! Треба вже зараз приймати програму »Львів сьогодні«, аналізувати, де ми перевитрачаємо кошти, акумулювати ці кошти на потрібні речі, перестати робити душові кабіни за мільйон гривень. Пора затягнути пасок і подумати над ефективністю міського бюджету, а не приймати програми ні про що», - підсумував Адамик.

Як уже писав «Вголос», голова фракції ВО “Свобода” у Львівській міській раді Маркіян Лопачак запропонував міському голові Львова Андрієві Садовому підготувати програму відновлення Львова й підібрав для неї дві назви: “Вже завтра — Львів без Садового” або “В майбутнє — без Андрія “Долі”. Таким чином депутат зреагував на так звану програму відновлення Львова після коронавірусу “Львів завтра”, яку запропонував Андрій Садовий.

ІА "Вголос": НОВИНИ