Переселенка з Донбасу, яка переїхала до Львова, вражена тим, наскільки у місті процвітає «рускій мір».

Про це повідомила громадська активістка Тамара Лозова, посилаючись на повідомлення від обуреної жінки.

Переселенка зазначає, що вони разом із родиною її брата переїхали із окупованого Донбасу до Львова. Жінка стверджує, що вона та її діти були готові вивчати українську мову, бо очікували, що Львів - це україномовне місто.

«Готувала дітей до того, що вони тепер будуть моїми вчителями і разом з ними вчитиму державну мову. Вони так загорілися – маму вчитимемо! Я ж думала, що у Львові немає російських шкіл, а тут - аж чотири! Братова родина задоволена, а я - вражена! У нашій школі кумир Пушкін і все російське. Чули б ви, з яким пафосом тут говорять про російську мову. Терплю, мовчу, бо брат шаленіє, коли про це говорю. Його якраз усе влаштовує. А мені хочеться кричати:»Владо, не роби з нас деб.лів, не підсовуй нам тут «руській мір», від якого ми втекли. А у Львові на базі тих шкіл створили оазиси «рузкава міра». Ми здатні і мову вивчити, і Гімн заспівати! Тільки ж умови для цього створи!", - йдеться у дописі Тамари Лозової.

Нагадаємо, у Львівській міській раді прокоментували вимоги активістів закрити усі російськомовні школи міста, заявивши, що цього не робитимуть.

Також активіст стверджував. що у російськомовній школі Львова діти не знають Гімну України.

Крім того у Мережі опублікували відео з першого дзвоника у Львівській школі № 6, де навіть шкільні лінійки проводять російською мовою, а діти не знають Гімну України.

ІА "Вголос": НОВИНИ