Святослав Вакарчук був знаменитим українським артистом, навіть частково символом країни, але вирішив знову випробувати свої сили у Верховній Раді, хоча багато людей не розуміли, для чого йому це все.

Про це «Вголосу» розповів політолог Кирило Сазонов.

«Але склалася ситуація, коли у Парламенті є монобільшість, а фракція «Голос» – ні у коаліції, ні в опозиції і особливо на жодні процеси не впливає. А Вакарчук – людина творча, емоційна та амбітна і або робить, або ні, а чекати на шанс – це не для нього», - зазначив він.

Та додав: «І це тепер серйозний виклик для партії «Голос» – чи зможуть вони без Вакарчука піти на наступні вибори і на місцеві вибори. Бо голос «Голосу» й так був дуже тихим, а тут Вакарчук вийшов з партії, якого знали…».

«Хоча, якщо говорити про Вакарчука як пісняра і поета, то, думаю, ставлення до нього у його прихильників не зміниться після складання мандата. Можливо, навпаки, зможе більше часу присвячувати творчості, а не витрачати нерви, час і силу на кулуарні ігри у Верховній Раді. Бо бути поетом і політиком – це різні речі, які вимагають різних підходів. Тим більше Вакарчук  не зміг повторити шляху Зеленськогого, як того хотів», - резюмував політолог.

Більше читайте тут: «Все ясно – з тобою тепер і назавжди…»: чому Вакарчук покидає Раду».

ІА "Вголос": НОВИНИ