Військовий експерт Михайло Жирохов вважає, що розведення військ на Донбасі негативно вплине на тактичну і стратегічну ситуацію.

Про це він розповів у коментарі для ІА «Вголос».

«На даний момент розведення військ не є можливим. Справа в тому, що ця лінія протистояння кристалізовувалась протягом п’яти років. Там, де було можливо відійти і зробити якесь розведення, це було зроблено саме по собі. Якщо зараз буде відбуватись якесь розведення, воно буде тільки погіршувати тактичну і стратегічну ситуацію на окремих напрямках», - сказав Михайло Жирохов.

«Наприклад, якщо взяти село Петрівське, то ми там зараз знаходимось на висотах і якщо будемо відходити, то відійдемо у низину. У військових є таке поняття як «висота», тобто вище, ніж супротивник, і це  завжди є переважаючою позицією. Тому, якщо ми відступимо, то опинимось внизу. Чому, наприклад, бойовики не можуть взяти Широкіне? Тому, що їхні позиції знаходяться нижче, ніж позиції наших воїнів. Якщо ми відступимось із таких висот, то всі розуміють, що завтра їх займуть окупаційні війська», - додав експерт.

Більше читайте тут: Розведення військ у Абхазії закінчилось російським наступом. А в Україні?

ІА "Вголос": НОВИНИ