Учасник російсько-української війни, оборонець Донецького аеропорту розповів про деталі нинішнього нападу на нього у Києві.

Медики уже надали йому допомогу:

«Розсічена брова та губа. Медики обкололи мене обезболюючими і дали таблетки від тиску, бо сердечко билось із такою швидкістю, що ледь не стався інфаркт. Зараз сильно нудить, голова крутиться, можливо, викликатиму швидку. PS: мені 25 років».

Також Геннадій зазначає, що уже написав заяву в поліцію, але, його встигли попередити, що «шансів мало», бо це легкі тілесні ушкодження і важко буде довести провину злочинців.

«Бісить багато моментів! Один з них – оперативність. Сьогодні неділя. Тому Хрещатик перекритий автомобілями поліцейських. Коли я скотився з Інститутської і йшов на мигаюче світло їхніх машин, по обличчю стікала кров, поліцейські сказали: «Ок. Чекайте, викликаємо наряд і медичну допомогу». І жоден з них не побіг затримати хоч на декілька хвилин свідків, щоб хоча б записати їх номери», - обурюється кіборг.

Також боєць розповів, чому на нього напали:

«Є речі, які ніколи не пропущу і не пробачу. Майдан для мене – це місце точки неповернення і в якомусь сенсі святе місце, а особливо пам’ятник Небесній сотні. Часто буваю у тому районі і одразу біля пам’ятника між квітами, лампадками та синьо-жовтими стрічками щоразу стоїть паперова коробка від нової пошти, на ній наклеєний на А4 напис «на госпіталь». На коробці немає жодних печаток та пломб.

Поблизу пам’ятника неадеквати, які розмовляють нецензурною лексикою, пропонують людям синьо-жовті стрічки за гроші, при цьому кажуть, що збирають на госпіталь. Я з ними неодноразово розмовляв. Просив, щоб вони поставили пластикову опломбовану коробку із печаткою благодійної організації. Вони цього так і не зробили.

Натомість 30 червня вони напали на Іру Цибух…Важливо, що ці люди справді абсолютно неадекватні, агресивні та аморальні лицеміри. Ми не раз намагались з ними поговорити, але вони нічого не розуміють, бо це їхнє джерело доходу, і видно, що вони не відмовлятимуться від нього. Ну і загалом, коли Іра запитала, чи вони не бачили, хто декілька тижнів тому розбив пам'ятник, вони відповіли «а что здесь такого». Вже не цитуватиму їхнього нецензурного трешу у нашу сторону. Ми не раз намагались нормально поговорити. Щоразу представлялись і казали, хто ми. Вони знали, що я кіборг і боєць АТО. Практично щоразу жінка, що теж представлялась як волонтер, знімала все на відео і жодного разу його ніде не публікувала, бо правда на нашій з Ірою стороні».

«Сьогодні, я йшов на пошту за посилкою, - каже Бізон. – Ну знову побачив коробку і купку знайомих неадекватів зі стрічками. Почав з ними говорити, спочатку жіночка сказала, що зараз по мене прийдуть, і за декілька хвилин я отримав від мужичка поблизу в голову разів зо п’ять. Він втік. Якщо чесно, не дуже пам’ятаю, скільки часу пройшло, поки почав йти до поліції».

Як уже писав «Вголос», сьогодні, 29 жовтня, у центрі столиці побили «кіборга», учасника російсько-української війни Геннадія Дуброва.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ