Назвали продукт, який може знизити ризик розвитку діабету, онкології і серцево-судинних захворювань.

Так, це червоний перець чилі.

Американська кардіологічна асоціація опублікувала результати масштабного дослідження про вплив продуктів на смертність від серцево-судинних захворювань в журналі Scientific Sessions.

Люди, які регулярно вживають цей продукт у своєму раціоні, мали на 26% нижче ризик померти від серцево-судинних захворювань, а також на 23% нижче – загинути від онкології.

Крім того, медики зазначили зниження і по інших поширених причинах смертності – на 23%.

«Люди, що регулярно вживають чилі, знижують особистий ризик смерті від серцево-судинних захворювань на 26 відсотків, раку — на 23 відсотки. Ризик смерті від будь-яких причин — на 25 відсотків у порівнянні з тими, хто не їсть його взагалі або їсть рідко», - відзначають автори дослідження.

Як відзначають науковці, в перці чилі міститься велика кількість антиоксидантів, які перешкоджають запаленням і асоційованим захворюванням, в тому числі й серцево-судинним, раку і діабету. Одним з найбільших чеснот чилі є те, що цей продукт в щоденному використанні здатний чинити стабілізаційний вплив на вміст цукру в крові.

Читайте більше новин за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ