Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав заявив, що церква запровадила особливі дозволи зважаючи на епідеміологічну ситуацію у світі.

Про це пише «Українська правда».

Зазначається, що вірянам дозволили не відвідувати богослужіння у церкві щонеділі, закликавши усіх залишатися вдома для того, аби не наражати на небезпеку себе та оточуючих.

Крім того, церква звільнила людей від сповіді та причастя в часи Великого посту перед підготовкою до Великодня.

Блаженійший Святослав додав, що усі бажаючі зможуть виконати цей обов'язок протягом місяця після завершення коронавірусного карантину.

Глава УГКЦ закликав осіб, які ходять до церкви лише на Великдень особливо дотримуватися нових рекомендацій та "єднайтеся з Євхаристійним хрестом" за допомогою відеотрансляції.

Крім того, він підмітив, що питання причастя є досить делікатним, оскільки священники не мають права відмовити у даному проханні, проте Отець попросив не наполягати, зважаючи на ситуацію, яка склалася у світі.

Блаженніший Святослав закликав проводити богослужіння з дотриманням усіх вимог та санітарних норм (на вулиці, дистанція), завершувати богослужіння без пристуності вірян та докласти максимум зусиль задля безпеки вірян, які все ж забажають виконати обов'язок причастя.

Зокрема йдеться про те, що священник має обов'язково надягати медичну маску, гарно дезінфікувати ложечку (рушничком, напоєним відповідним спиртом, з відповідною концентрацією), а вірянам варто широко відкривати вуста, аби не торкатися ними ложечки під час таїнства.

Також він наголосив, що цього року освятити Великодні кошики і лозу можна вдома під час онлайн-трансляції, тому не варто приходити до храму.

Глава УГКЦ наголосив, що для того, аби гідно відсвяткувати Великдень достатньо, щоб батько родини «окропити страви святою водою».

Як писав «Вголос», як посвятити паски на Великдень вдома: священики дали поради.

ІА "Вголос": НОВИНИ