Вартість пшеничного хліба в Україні з початку 2019 року зросла на 27%, натомість ціна на моркву – знизилися на 13%.

Про це пише «Сегодня» із посиланням на дані онлайн-сервісу «Інфляційний барометр» Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

ТОП-5 продуктів, які подорожчали найбільше в період з 1 січня по 5 лютого:

  • пшеничний хліб – 34,43 грн/кг (+ 27,33%, або 7,39 грн);
  • яловичина – 149,97 грн/кг (+ 17,51%, або 22,35 грн);
  • цибуля – 20,75/кг (+ 12,22%, або 2,26 грн);
  • ковбаси – 183,82 грн/кг (+ 6,4%, або 11,05 грн);
  • цукор – 16,1 грн/кг (+ 5,16%, або 0,79 грн).
ТОП-5 продуктів, вартість яких знизилася найбільше:
  • морква – 10,52 грн/кг (-13,27%, або 1,61 грн);
  • яйця – 29,89 грн/десяток (-7,6%, або 2,46 грн);
  • капуста – 24,28 грн/кг (-6,94%, або 1,81 грн);
  • буряк – 13,4 грн/кг (-3,6%, або 0,5 грн);
  • гречана крупа – 20,78 грн/кг (-2,99%, або 0,64 грн).
Сервіс враховує ціни інтернет-магазинів мережевих супермаркетів. На сайті зазначається, що їх годі було порівнювати з даними Державної служби статистики.

Як писав «Вголос», раніше стало відомо, які продукти найбільше здорожчають 2019-го.

Також в Україні по-новому маркуватимуть товари.

Нагадаємо, експерт розповів, які продукти підробляють найчастіше.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ