Про це повідомила заступник директора департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Мирослава Туркало.

У неділю, 20 березня, на батьківщині Ігоря Білозора, у м. Радехові відбудеться музичний проект, лейтмотивом якого стала пісня артиста «Пшеничне перевесло».

У концерті візьмуть участь перші виконавці пісень артиста, заслужені артисти України Марта Лозинська та Олег Кульчицький, Ігор Курач, Іван Огар, Андрій Береза, Юрій Кедринський.

Виступатимуть й Академічний молодіжний симфонічний оркестр «ІNSO-Львів» Львівської обласної філармонії, поет-пісняр Богдан Стельмах та представники Радехівської дитячої музичної школи імені Ігоря Білозора.

22 березня о 12:00 у приміщенні Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенка відбудеться презентація збірки «Ігор Білозір. Пісні». Це найповніше видання пісень композитора в різних опрацюваннях, яку підготували Оксана Білозір та Остап Майчик.

24 березня о 12:00 пам’ять Ігоря Білозора вшанують на Личаківському кладовищі.

Нагадаємо, Білозір помер 28 травня 2000 року в лікарні після побиття в кав'ярні «Цісарська кава», що на проспекті Шевченка. Похований на Личаківському цвинтарі (поле №2).

ІА "Вголос": НОВИНИ