Про це розповів директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук під час прес-конференції сьогодні, передає кореспондент «Вголосу».

Ігор Лікарчук пояснив, що до 2015 року всі абітурієнти, які складали тести, отримували позитивну оцінку, але відтепер з’являться люди, які не складуть ЗНО.

«Тепер абітурієнтів, які складають ЗНО, чітко буде поділено на дві групи: одна – ті, хто склав тест, інша – ті, хто ЗНО не склав. У нас це називається так: пройшов поріг. Ті, хто не склав ЗНО, стати студентами цього року вже не зможуть, а ті, хто пройде поріг, отримають від 100 до 200 балів», – розповів директор Українського центру оцінювання якості освіти.

Він додав, що кількість балів, які треба набрати, щоб пройти поріг, визначатиме спеціальна комісія.

«Спеціальні експерти, 80 осіб, по 10 у Львові, Івано-Франківську, Одесі, Донецьку (на нашій території), Харкові, Вінниці, Дніпропетровську, Херсоні та Києві, визначатимуть оцей поріг склав/не склав», – сказав Ігор Лікарчук.

За його словами, з усіх 11 предметів зовнішнього незалежного оцінювання поріг буде різний і щороку змінюватиметься.

Як писав «Вголос», результати зовнішнього незалежного оцінювання та процес їх визначення цього року будуть максимально відкритими для абітурієнтів. 

ІА "Вголос": НОВИНИ