Про це пише CNBC.

Один із юзерів запитав Цукерберга: «Я дивився останнє інтерв’ю з Ілоном Маском, у якому він сказав, що його найбільшим побоюванням щодо майбутнього є штучний інтелект. Що ви думаєте про AI (artificial intelligence) й те, як він може вплинути на світ?».

На це Цукерберг відповів у Facebook досить різко, зазначивши, що люди, які висловлюють такі заяви, є песимістами і якщо вміти тримати контроль та обережність над технологіями, то все буде добре.

«Я не розумію людей, які є песимістами і намагаються роздувати сценарії кінця світу. Це справді негативний підхід і у певному сенсі це досить безвідповідально.

Кожного разу, коли я чую про те, що штучний інтелект завдасть шкоди людству у майбутньому, я думаю: так, технології завжди можуть бути використані як для хорошого, так і для поганого.

Потрібно бути обережним щодо того, що саме ти створюєш, як ти це створюєш, і як воно використовуватиметься», –сказав Цукерберг.

Керівник Facebook наголосив, що оптимістично налаштований щодо штучного інтелекту і вважає, що у найближчі 5-10 років він значно покращить якість людського життя. Цукерберг також навів один приклад, як ця технологія вже допомагає діагностувати захворювання.

Нагадаємо, що гендиректор Tesla та SpaceX Ілон Маск перекоанний, що штучний інтелект може стати «найбільшим ризиком для людської цивілізації».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ