При діабеті 2-го типу сніданок є одним з найважливіших прийомів їжі протягом дня. Навіть більше для діабетиків типу 2, оскільки вибір їжі вранці може сильно вплинути на рівень цукру в крові протягом дня. Які обміни можна робити вранці, щоб ваш сніданок допомагав підтримувати рівень цукру в крові здоровим?

Цукор у крові – основний тип цукру, який ви отримуєте, вживаючи їжу, – забезпечує клітини організму енергією. Однак постійно високі рівні можуть спричинити руйнування тіла. Якщо у вас діабет 2 типу, ви схильні до високого рівня цукру в крові, оскільки основна регулююча сила – вироблення інсуліну – порушена. Роблячи ці обмінники на сніданок, ви можете підтримувати рівень цукру в крові здоровим протягом дня.

Незважаючи на те, що на упакуванні деякі зернові культури, такі як гранола та зернові грона, здаються здоровими, вони часто повні доданого цукру, зазначає Express.

Каша може допомогти регулювати рівень цукру в крові завдяки високому вмісту клітковини та низькому глікемічному індексу.

Вона здорова для серця завдяки вмісту розчинної клітковини і може знизити рівень холестерину, що робить кашу кращим вибором для діабетиків 2 типу.

Це також може зменшити потребу в ін’єкціях інсуліну, якщо каші їсти замість інших продуктів, багатих вуглеводами на сніданок.

Білий тост є прикладом рафінованої борошняної їжі, яка значно підвищує рівень цукру в крові.

Цільнозернові продукти зазвичай краще контролюють рівень глюкози в крові, оскільки вони, як правило, мають нижчий глікемічний індекс, що означає, що вони не впливають на рівень глюкози в крові так швидко, як рафінована вуглеводна їжа.

Здорові цільнозернові версії включають насіннєвий хліб, багатонасіннєву суміш, сою та лляне насіння, що краще для вашого діабету та здоров’я органів травлення.

Випічка, млинці чи кекси не є ідеальними, коли йдеться про підтримку ранкового рівня глюкози в крові.

Ці солодкі страви, як правило, виготовляються з рафінованих зерен та цукру, що може зашкодити.

Фрукти, однак, є чудовим способом отримати здорове харчування, одночасно задовольняючись ласощами.

У виборі сніданку, який зводиться до мінімуму, найбільшою шкодою є гранола з шоколадом, що містить 24 г цукру, гранола із сухофруктами, горіхами або насінням, що містять 10,8 г, і морожені пластівці, що містять 11,5 г цукру.

Щоб подбати про здоров’я, Американська асоціація серця (AHA) рекомендує жінці вживати лише 25 г цукру, а чоловікам 37,5 г цукру на день.

Доведено, що овес є найкращим сніданком для діабетиків. Овес покращує чутливість до інсуліну і є одним із найздоровіших зерен на землі.

Дослідження показують, що овес має багато переваг для здоров’я, серед яких втрата ваги, зниження рівня цукру в крові та зниження ризику серцевих захворювань.

Незважаючи на високу кількість вуглеводів, людям з діабетом настійно рекомендується вживати овес вранці.

Інші поради щодо здорового сніданку та діабету 2 типу включають:

Обмежте кількість олії під час готування. Готуйте з ненасиченими рослинними оліями, такими як соняшникова, оливкова або ріпакова, замість масла або топленого масла.

Додайте додаткові фрукти та овочі, щоб збільшити споживання клітковини, будь-де. Додайте до злаків ягоди, сухофрукти або половину банана або помідори на грилі до яєць на тостах.

Вибирайте рис із овочами.

Спробуйте рис або вівсянку з сухими смаженими овочами.

Раніше Вголос повідомляв:

ІА "Вголос": НОВИНИ