Дієтологи розповіли, яку ковбасу краще всього вживати не тільки без шкоди для здоров'я, але і з користю для нього. Важливо вміти правильно вибрати цей продукт на прилавку магазину, а краще всього приготувати вдома.

Дієтологи кажуть, що найкращою ковбасою буде домашня, в складі якої ви не сумніваєтеся. Про це пише i24.com.ua

Вдома можна приготувати, як варену, так і копчену ковбасу. Варену можна зробити з подрібненого курячого м'яса, а в якості барвника додати буряковий сік. А ось для копченої знадобиться коптильня. Зараз на ринку представлені домашні міні-коптильні, які позбавлять вас від рідкого диму - в ньому «коптять» до 90% промислової ковбаси.

Якщо ж у вас немає часу або бажання на готування, у магазині можна вибрати менш шкідливу ковбасу.

Перший критерій - колір. Найбільш рожева ковбаса буде шкідливою, адже в якості барвника туди додають селітру. Ця добавка є одночасно консервантом і барвником, а регулярне її вживання несе шкоду здоров'ю. Тому віддавайте перевагу «блідому» продукту.

Прочитайте етикетку - чим менше синтетичних добавок, тим краще. У складі корисної ковбаси буде мінімум харчових Е-добавок.

Що ще чужорідного може бути в ковбасі?

Крім синтетичних добавок м'ясо розбавляють і натуральними інгредієнтами: соєвими концентратами, молочними білковими препаратами, свинячою шкіркою, яловичою жилкою, крохмалем і так далі. З метою утримання вологи використовують каррагінани, які виробляють з червоних морських водоростей.

Всі ці перераховані препарати виробляють з натуральної сировини, і шкоди для людини вони не представляють, але і в їх використанні треба знати міру і надто не захоплюватися якимось одним компонентом.

ІА "Вголос": НОВИНИ