Про це він пише у статті «Національна безпека України: виклики та пріоритети», опублікованій у середу у газеті «Голос України».

За словами Турчинова, в умовах російської агресії найвищим національним пріоритетом є подальше зміцнення сектору безпеки і оборони.

 «Тільки успішна і послідовна політика, що виходить з максимально ефективного використання власних обмежених людських, фінансових, матеріально-технічних та інформаційних ресурсів, неухильне просування у напрямі європейської і євроатлантичної інтеграції, а також всебічний розвиток взаємодії зі стратегічними союзниками, у тому числі  у сфері налагодження військово-технічного співробітництва дозволить захистити інтереси України і створити синергетичний ефект національної єдності і міжнародної співпраці», - заявив Турчинов.

«За цих умов найвищим національним пріоритетом є подальше зміцнення сектору безпеки і оборони. Під час зовнішньої агресії розвиток Збройних Сил, Національної гвардії, Служби безпеки України, правоохоронних і розвідувальних органів є, без перебільшення, умовою виживання незалежної України та її поступу. На цьому не можна економити гроші. Фінанси не будуть потрібні, якщо ми не зможемо захистити державу», - додав він.

ІА "Вголос": НОВИНИ