Туреччина і Азербайджан продовжують розширювати військову співпрацю після перемоги над Вірменією в короткій, але кровопролитній війні за Нагірний Карабах, жертвами якої стали 6 тисяч осіб за 6 тижнів.

Баку і Анкара ведуть переговори про створення спільної тюркської армії, повідомив в середу спікер турецького парламенту Мустафа Шентоп в ході прес-конференції в Гянджі.
«Наша ідея - одна нація, дві держави. І так буде завжди. У зв'язку з цим відбулося багато переговорів і домовленостей », - цитує Шентопа РІА Новини.

Зокрема, в рамках досягнутих угод проводяться спільні військові навчання, розповів спікер.

Нагадаємо, 15 червня президенти Реджеп Ердоган і Ільхам Алієв уклали угоду про створення військового альянсу.

Меморандум, символічно підписаний в карабаському місті Шуша, передбачає взаємну військову допомогу у разі загрози територіальній цілісності від третьої сторони, а також розширення співпраці в оборонній промисловості.

В рамках угоди Туреччина погодилася надати допомогу у відновленні зруйнованого Карабаху, а також відкрити в Азербайджані завод з виробництва безпілотників, які забезпечили успіх в карабахської кампанії, а раніше допомогли турецької армії вибити з Лівії підтримуваних Кремлем повстанців.

ІА "Вголос": НОВИНИ