Туреччина наполягає на необхідності відкриття гуманітарних коридорів, евакуації людей та вже налагодила комунікацію зі своїми співгромадянами, які переховуються у мечеті в Маріуполі.

Про це міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу сказав під час закриття Анталійського дипломатичного форуму, пише Укрінформ.

«Наші громадяни й громадяни інших країн перебувають у зонах конфлікту, зокрема в Маріуполі. Важко їх вивезти, оскільки війна переходить у вуличне зіткнення. Тому гуманітарний коридор потрібно відкривати. Ми постійно обговорюємо це питання. На жаль, домовленості не досягнуто», - сказав міністр.

Чавушоглу наголосив на необхідності відкриття гуманітарних коридорів, звернувся до російського міністра закордонних справ сергія лаврова за сприянням у розв'язанні питання евакуації громадян Туреччини та повідомив, що з тими, хто продовжує переховуватися у мечеті в Маріуполі, налагоджено зв'язок через супутники.

«Ми дізналися від імама мечеті, що жодних пошкоджень мечеті не було», – сказав Чавушоглу.

Міністр вказав на те, що Туреччина незмінно підтримує територіальну цілісність та суверенітет України, але вважає за доцільне працювати з обома сторонами в гуманітарних питаннях.

Щодо можливості приєднання Туреччини до західних санкцій проти Росії, Чавушоглу вказав на те, що «позиція Туреччини була принциповою і зрозумілою з самого початку».

Нагадаємо, у Маріуполі тривають бої. Українці знищили техніку рашистів та взяли 12 орків у полон.

ІА "Вголос": НОВИНИ