Для українських журналістів вона показала свій трикімнатний пентхауз у центрі столиці Грузії.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Тиждень.

Деканоідзе - грузинський десант в Україні. Жінка очолила Нацполіцію, запустила реформи, а через рік сказала: «А далі пливіть самі». Полюбляє чорні костюми та білі сорочки. Колеги-чоловіки кажуть, що ніколи не бачили її у сукнях.

Каже, що нині не має власного авто ні в Грузії, ні в Україні. «У мене була машина, яку розбив мій син. Випадково. Він поїхав у магазин… Ну, ось тоді й розбив. Ми продали ту машину. Нині в мене машини немає ні в Тбілісі, ні в Україні. І я буду позичати авто в свого тата, поки ми будемо їздити по Тбілісі. Я гарний водій, до речі», - говорить Хатія Деканоідзе.

Дорогою до своєї оселі розповідає про систему фіксації порушень правил дорожнього руху в Грузії.

 «Тут (у Тбілісі) ми їдемо 80 кілометрів на годину. Коли ми в Нацполіції України робили експеримент і хотіли запустити відеофіксацію, просто я не встигла, бо там купа законодавчих актів треба було. Тут всюди камери. На кожному кроці. Поліція тут не їде, але камери скрізь. Якщо будемо порушувати правила й перевищувати швидкість, то моєму батьку додому пришлють «лист щастя» про штраф», - говорить Хатія.

Говорить, що важко повертатися в проросійську Грузію.

«Це мій біль. Ви бачили, що мене зупинили на кордоні. Найбільша біда, яка настала в Грузії, це те, що до правління прийшов олігарх, проросійський олігарх. Він був акціонером «Газпрому», я кажу про Іванішвілі. А ви ж розумієте, тому що ми це добре знаємо, в Україні, що танцювати з ворогом – ні до чого доброго не приводить», - зазначає Деканоідзе.

У Хатії - пентхаус. Трикімнатна квартира на останньому поверсі у будинку за 10 хвилин від центру. 129 квадратних метрів. Купила за півмільйона гривень, досі виплачує кредит.

У вітальні є камін, де можна готувати шашлики, великий балкон, де зранку вона п'є каву і розглядає краєвиди старого Тбілісі. Також у батьків Хатії є дача у Кахетії неподалік від дому Саакашвілі.

Торік у Хатії сталася трагедія. Помер її колишній чоловік та батько її сина. Екс-чоловік довгий час жив у США. Згадує, що в нього смерть була раптовою – відірвався тромб.

 А ще Хатія розповідала про українську політику – як вона та інші представники грузинського десанту боролися з системою та корупцією в Україні, зокрема, в правоохоронних органах; як «з'їли» на посаді в Генпрокуратурі Давида Саквалерідзе; як президент України Петро Порошенко вмовляв її залишитися на посаді глави Нацполіції. А ще спростувала, що мала стосунки з братом Саакашвілі. 

 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ