Отже, новий зовнішній вигляд отримали: веб-версія сервісу, офіційні додатки Twitter для iOS і Android, додатки TweetDeck і прискорена версія для мобільних пристроїв Twitter Lite, - пише itc.ua.

Тепер про зміни. Найбільш помітними є: новий круглий вид фотографій у профілях, оновлені шрифти і «більш інтуїтивні і прості» іконки дій, наприклад, іконка відповіді на твіт (reply) має вигляд хмарки, а не стрілки, як раніше.

Оновлення навколо кожного твіту - відповіді, ретвіти і лайки - тепер відображаються в реальному часі. Таким чином, користувач зможе бачити зростання ретвітів і інших реакцій на своє повідомлення без поновлення тимчасової стрічки. Це нововведення буде доступно тільки в мобільних додатках і TweetDeck.

У додатку Twitter для iOS змінилося навігаційне меню: число вкладок в нижній частині екрана скоротили з п'яти до чотирьох за замовчуванням - «додому», «пошук», «повідомлення» зі «згадками» і «приватні повідомлення». Профіль, списки, налаштування і можливість перемикання на інші акаунти об'єднали в одному місці. Для виклику бокового меню потрібно провести пальцем по екрану в праву сторону. На Android ці можливості додали ще в 2016 році, проте на iOS з'явилися тільки зараз.

Також в iOS-версії Twitter змінилося відображення статей і сторінок інших сайтів. Посилання будуть відкриватися не в браузері всередині програми, а через Safari. Це повинно допомогти власникам підписок на ті чи інші видання швидше входити в акаунти на сайтах ЗМІ. У даному випадку для перегляду можна використовувати режим звичайного читання (Safari Reader) і режим «Приватний доступ».

Відзначимо, що в минулому кварталі кількість щомісячних активних користувачів Twitter зросла на 9 млн - до 328 млн осіб. Новий дизайн повинен посприяти подальшому процвітанню і зростанню користувальницької бази соцмережі.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ