Вранці 5 травня активісти, які встановили куб із дитячими малюнками недалеко від станції метро «Піонерська», зазнали серії нападів з боку учасників прокремлівського «Національно-визвольного руху» і місцевих торговців, передає Радіо Свобода.

                                                          

Активісти викликали поліцію, але нападники встигли розламати куб, після чого забрали всі його частини і інший реквізит акції і відвезли в невідомому напрямку. Організатори заходу вирушили в поліцію, щоб вимагати повернути їм їхнє майно, в тому числі через суд.

За словами однієї з організаторів, активістки петербурзького відділення руху «Солідарність» Ольги Смирнової, напередодні на місце проведення акції приїхав представник адміністрації Приморського району. За словами чиновника, він не припускав, що серед реквізиту акції будуть дитячі малюнки проти війни в Україні. На думку Смирнової, саме районна адміністрація стоїть за нападами.

Активістка також вважає, що головним фактором роздратування з'явилася напис на одній зі сторін куба: «Ти пробач нам, Україно!», яка мала на меті нагадати громадянам Росії про відповідальність за конфлікт в Україні.

ІА "Вголос": НОВИНИ