Голова Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Олег Тягнибок заявив, що Верховна Рада повертається до питання дерибану землі.

Про це Тягнибок написав на своїй сторінці у «Фейсбуці».

«У порядку денному цього тижня — законопроект №2194 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин». Красива назва, чи не так? А насправді цей законопроект — схема, що фактично легалізує продаж землі іноземцям», - заявив він.

І додав: «Він дозволяє теперішньому власнику самостійно (без будь-якого погодження з уповноваженими органами місцевого самоврядування) змінити цільове призначення земельної ділянки. Перевести її, наприклад, із земель сільськогосподарського призначення у землі промисловості. А після того — абсолютно вільно продати іноземцю, іноземній компанії, міжнародній організації чи особі без громадянства. Адже заборона продажу діє тільки (!!!) на землі сільськогосподарського призначення».

Так, словами Тягнибока, це ще не все.

«Законопроект передбачає, що переважне право першої черги на придбання земельної ділянки має особа, яка володіє спецдозволом на користування надрами. Натомість орендар, який обробляє ділянку — тільки другий у черзі. Більше того, передбачено, що переважне право на викуп землі може бути передано іншій особі БЕЗ згоди власника земельної ділянки. Тобто право розпоряджатися власними землями в українців заберуть у принципі!

Пам‘ятаєте ще, як Зеленський обіцяв референдум про продаж землі іноземцям (хоч мав би питати людей, чи в принципі ринок землі їм потрібен)? Так чого його слово варте?», - продовжив голова Всеукраїнського об'єднання «Свобода».

Також зауважив: «Олігархи та їхні служки в парламенті шахрайством, брехнею і маніпуляціями прокладають собі шлях до найбільшого в історії пограбування цілої нації. Плюють на закон і Конституцію. Закріпачують українців, залишаючи і без землі, і без грошей.

Як Харківські угоди привели до анексії Криму, так цей злочинний законопроект, у разі ухвалення, загрожує втратою української незалежності. Не можна цього допустити!».

При цьому Тягнибок наголосив: народний депутат від «Свободи» - Оксана Савчук -  вже реєструє необхідні законодавчі ініціативи.

«Підтримуйте, українці! Бо як втратимо землю — втратимо всю державу», - резюмував Олег Тягнибок.

Читайте більше новин на Вголосі за посилання:

ІА "Вголос": НОВИНИ