Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок жорстко розкритикував міністра культури Володимира Бородянського за висловлювання про Провідника ОУН Степана Бандеру та дав йому кілька порад.

Відповідну заяву Тягнибок опублікував у своєму «Фейсбуці».

"Українофоби? Невігласи? Чи одне з іншим змішане? Читаю заяви нового міністра культури - і намагаюся з‘ясувати: кого набрали в цю владу? Бо не може притомний політик говорити таке про Степана Бандеру!

По-перше, тому, що за 28 років незалежності міг би вивчити історію України та зрозуміти: Бандера і бандерівці боролися за Незалежність України, в якій він став міністром. І мова тут не про нюанси національно-визвольної боротьби того періоду, а про те, що Бандера життя поклав на вівтар боротьби за Українську Самостійну Соборну Державу!

По-друге, тому, що такими заявами він порушує закон про засудження совєцького та нацистського режимів (спробував би сказати, що в нацистському режимі було щось «неоднозначне»).

По-третє, тому, що під час війни із Московією - спадкоємницею Совдепії, такі заяви є явним колабораціонізмом, проявом антиукраїнської й антидержавної позиції. Це працює винятково на користь Кремля, деморалізує українців і паплюжить пам‘ять про багатьох героїв, які були вихованими у бандерівському дусі й загинули, захищаючи Україну«, - зазначив лідер »Свободи«.

Націоналіст натякнув, що подібні антиукраїнські випади загрожують міністрові повторенням долі Януковича, та дав йому кілька порад:

»Сьогодні цей міністр ставить під сумнів Бандеру, а завтра що? Бандерівське вітання «Слава Україні! Героям слава!», синьо-жовтий прапор УПА і, зрештою, саму Незалежність? Закінчується таке, як каже історія, десь у Ростові. Тому, доки не пізно, раджу міністрові:

- раз і назавжди зарубати собі на носі: Степан Бандера - це прапор боротьби за Незалежність (і не колись, а сьогодні - в часі московсько-української війни);

- підтримати Проект Закону про правонаступництво України щодо Української Народної Республіки (№ 2068 від 05.09.2019 року), який зареєструвала народний депутат України від ВО «Свобода» Оксана Савчук«.

»Або поважаєш Україну і працюєш на українців, або - геть з України", - додав Олег Тягнибок.

Нагадаємо, раніше в інтерв'ю ЗМІ новий міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський назвав Провідника ОУН Степана Бандеру “неоднозначною постаттю”.

ІА "Вголос": НОВИНИ