Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська зустрілася у Берліні з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Про це вона повідомила в Telegram.

Зустріч політикинь тривала 45 хвилин.

Під час розмови з Меркель,Тихановська наголосила на важливості проведення нових виборів президента Білорусі та  необхідність припинення насильства проти протестувальників і звільнення усіх політв'язнів.

Крім того, Тихановська зауважила, що головною метою протестів у Білорусі залишаються нові вибори, а не вибір на користь Європи замість Росії.

Лідерка білоруської опозиції також додала, що необхідно інвестиційно підтримувати Білорусь, незалежні медіа та громадські організації, щоб вони змогли подолати кризу.

Читайте більше актуальних новин України та світу:

  • У Європарламенті заявили про невизнання Олександра Лукашенка президентом Білорусі з 5 листопада, коли збігає термін його повноважень.
  • Європейський парламент не визнав результати президентських виборів у Білорусі, а Олександра Лукашенка главою держави, вимагаючи ввести санкції проти нього і громадян РФ, які співпрацювали з диктатором.
  • Головна опонентка Олександра Лукашенка на останніх виборах президента Білорусі Світлана Тихановська заявила, що диктатор матиме “гарантії особистої безпеки”, якщо віддасть владу в країні мирно.

ІА "Вголос": НОВИНИ