Виїзне засідання тимчасова слідча комісія Ради із розслідування нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів проведе у Херсоні.

Про це заявила перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко.

«Наступне, виїзне засідання (ТСК з розслідування нападів на активістів - ред.), пройде 29-30 листопада. Звичайно, першим містом, який відвідає ТСК, буде Херсон», - пише вона на своїй сторінці у Facebook.

Водночас, за її словами, до кейсів, які має розглянути комісія, додали також «вбивство нашого колеги із Сєвєродонецька, активіста, політика, громадського діяча Сергія Самарського».

Нагадаємо, інформація про смерть Катерини Гандзюк з’явилася 4 листопада.

Петро Порошенко закликав “знайти вбивць” активістки, а США та представники Євросоюзу — притягнути злочинців до кримінальної відповідальності.

Згодом керівник поліції Києва Андрій Крищенко підтвердив інформацію про смерть херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Водночас поліція перекваліфікувала кримінальне провадження, за яким розслідується напад на Катерину Гандзюк на “закінчене вбивство”.

Глава Нацполіції України Сергій Князєв заявив, що слідство у справі Гандзюк майже завершене.

Стерненко розповів, що попри страшні муки Катерина Гандзюк намагалася зробити якомога більше для розкриття нападів на українців.

Згодом ГПУ передала справу Гандзюк до СБУ.

6 листопада Верховна Рада створила Тимчасову слідчу комісію для проведення розслідування нападів на радницю Херсонського мера Катерину Гандзюк та інших громадських активістів.

Як повідомляв “Вголос“, народний депутат України від Радикальної партії Ігор Мосійчук заявив, що до вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк може бути причетним лідер партії “Самопоміч” Андрій Садовий.

Також журналісти отримали ексклюзивне аудіо розмови лідера партії “Самопоміч” і мера Львова Андрія Садового з погрозами на адресу активістки, радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк.

ІА "Вголос": НОВИНИ