Тисячі людей протестували у вівторок у центрі Лондона проти державного візиту президента США Дональда Трампа в Британію.

Про це повідомляє «Європейська правда».

Кількість присутніх була значно меншою, ніж десятки тисяч людей, які зібралися виступати проти його візиту минулого року. Серед британців Трамп є одним з найменш улюблених іноземних лідерів, і тільки 21% опитаних висловили позитивну думку про нього. Серед жінок цей показник знизився до 14%. Тон протесту був заданий великою статуєю Трампа, що сидів на золотистому унітазі. Люди тримали антитрампівські плакати і запустили поряд з будівлею парламенту у Лондоні велику повітряну кульку у вигляді сердитого немовляти Дональда Трампа. Лінда Коплстоун, 64-річна вчителька з Лондона, заявила, що протестує проти бездіяльності Трампа щодо зміни клімату.

Трамп, незважаючи на протести, сказав, що його люблять у Британії. Він сказав, що він ближчий до Британії, ніж будь-який інший американський лідер, посилаючись на шотландські корені своєї матері і два поля для гольфу, якими він володіє в країні. Він заявив у вівторок, що бачив тисячі радісних людей на вулицях під час візиту. «Я чув, що там були протести», - сказав він журналістам. «Я сказав: Де протести? Я не бачу жодних протестів». «Я не бачив протестувальників аж дотепер, і це була дуже, дуже маленька група людей, виставлених з політичних причин», - додав Трамп.

Читайте також: як зміни в правописі вплинуть на нормативно-правові акти.

ІА "Вголос": НОВИНИ