[media=86729,86730,86731,86732,86733] 

Про це вона сказала на брифінгу для ЗМІ у Львові.

Ольга Богомолець підкреслила, що таку навчальну підготовку пройдуть 3,5 тисячі молодих офіцерів в усіх військових навчальних закладах України.

«Під час навчань курсанти отримають практичні навички із зупинки втрати крові, розблокування дихальних шляхів, рятування від пневмотораксу, належне транспортування пораненого тощо», – зазначила Богомолець.

За її словами, навчання вже відбулися у чотирьох військових закладах Києва та військовій академії м. Житомира, сьогодні вони відбуваються у Львові, завтра – у Хмельницькому. Також проводитимуться у Харкові, Одесі та Дніпропетровську. У загальному практичні навички здобудуть офіцери 14 військових вишів України.

Ольга Богомолець наголосила, що навчання проводять сертифіковані інструктори НАТО і навчені українські спеціалісти з військової тактичної допомоги у бою та сертифіковані інструктори, які навчають солдатів наданню першої допомоги у бою.

«Лікарі спеціально відсторонені від проведення цього курсу, адже основне його завдання полягає не у наданні медичної професійної допомоги, а власне як надати ту годину часу, за яку можна буде довести пораненого до лікувального закладу, де вже буде надана безпосередньо лікарська допомога», – резюмувала О. Богомолець.

Окрім того, в межах робочої поїздки Ольга Богомолець відвідала бійців із зони АТО, які проходять лікування і реабілітацію у Військово-медичному клінічному центрі західного регіону, ознайомилася зі станом робіт на Львівському міжрегіональному центрі соціально-трудової, професійної та медичної реабілітації інвалідів та зустрілася з керівництвом Львівської обласної державної клінічної психіатричної лікарні.

Зазначимо, Ольга Богомолець сьогодні з робочою поїздкою перебуває у Львівській області, де, зокрема, в Академії сухопутних військ ім. П. Сагайдачного презентувала військово-медичну доктрину та курси з тактичної медицини для майбутніх військових.

ІА "Вголос": НОВИНИ