Про це сьогодні під час сесії заявив керівник управління транспорту Львівської міськради Віктор Щир, інформуючи депутатів про стан вирішення питання паркування, заторів та безпеки на дорогах у м. Львові, інформує кореспондент «Вголосу».

За його словами, в жовтні цього року мають відбутися конкурси на обслуговування нових маршрутів і до цього часу варто провести це обстеження, адже наявна транспортна мережа на сьогодні не задовольняє нікого: ні владу, ні мешканців, ні перевізників.

Депутати також ставили Віктору Щиру безліч актуальних запитань, зокрема про відновлення маршруту до лікарні «Охматдит». Однак чиновник пояснив, що комісія з безпеки руху визначила, що це неможливо, адже небезпечно. Також депутати наполягали на вирішення санітарних питань, а саме: встановленні та вчасному обслуговуванні біотуалетів на кінцевих зупинках транспорту. Окрім того, депутати цікавилися долею підземних паркінгів у місті, які планували збудувати. На сьогодні, за словами Віктора Щира, є кілька причин, чому ці проекти не вдається реалізувати, –це недосконалість законодавства й тарифу за паркування. Однак він запевнив, що переговори з інвесторами тривають, зокрема, їх заплановано й цього року.

Також обранці цікавилися, за яким маршрутом курсуватиме перший електробус. Віктор Щир розповів, що управління транспорту пропонувало його запустити на короткий маршрут, наприклад, від СКА до центру. Однак виробник наполягає запустити його на маршрут з великим навантаженням, щоб він пройшов комплексне випробування, приміром, на №25 із Сихова до автовокзалу.

ІА "Вголос": НОВИНИ