Про це написав у "Facebook" експерт у сфері транспорту та інфраструктури, екс-радник міністра інфраструктури Олександр Кава.

"Сьогодні вночі Верховна Рада прийняла державний бюджет на 2017 рік. З державної казни на автомобільні дороги передбачається направити 29,2 млрд грн. Це вдвічі більше, ніж цього року", - прокоментував експерт.

Заплановано, що з цих коштів 7 млрд грн буде скеровано на обслуговування кредитів Державного агентства автомобільних доріг України і не менше ніж 4 млрд грн – на поточне зимове та літнє утримання автомобільних доріг. Зрештою безпосередньо на ремонти скерують 18 млрд грн.

"За ці кошти буде відремонтовано більше, ніж 2,2 тис. км автомобільних доріг країни, що втричі більше, ніж в 2016 році. Це хороший шанс для модернізації вітчизняної мережі автомобільних доріг. Також це можливість мільйонам наших співвітчизників їздити дорогами з великим комфортом і заощадити час, а для бізнесу – можливість підвищити свою ефективність і знизити транспортні витрати.

Ремонти доріг проводитимуться за маршрутним принципом, а це означає, що ремонтуватися будуть не окремі ділянки, а цілі напрямки, що зв'язують між собою міста. Це матиме хороший мультиплікативний ефект", - підкреслив експерт.

 

-

ІА "Вголос": НОВИНИ