Попри відміну багатьох змагань через пандемію коронавірусу, 2020 рік все одно був плідний на досягнення львівських спортсменів.
Про це інформує Відділення НОК України у Львівській області. 
80-м з них Міністерство молоді та спорту України присвоїло спортивні звання «Майстер спорту України» (МСУ) і «Майстер спорту України міжнародного класу» (МСУМК), а двом львівським тренерам було присвоєно спортивне звання «Заслужений тренер України».
Найбільше нових МСУ серед спортсменів з олімпійських видів спорту - 48. Постаралися представники 17-ти видів спорту, а найбільше - веслувальники на байдарках і каное.
Аж 11 веслувальників стали минулого року МСУ. Солідно поповнились ряди МСУ також у каратистів (6), борців вільного стилю і художніх гімнасток (по 5), плавців (4).
Також торік було присвоєно спортивне звання МСУ 23-м спортсменам з 11-ти неолімпійських видів спорту. Тут найбільше долучилися спортивні акробати (5) і чирлідерки (4).
Окрім того, трьом спортсменам з олімпійських видів спорту і трьом з неолімпійських 2020 року присвоїли спортивні звання МСУМК. Причому серед олімпійців відзначились виключно представники стрільби кульової.
Додамо також, що минулого року двом львівським спортсменам з видів спорту осіб з інвалідністю було присвоєно спортивне звання «Майстер спорту України» і «Майстер спорту України міжнародного класу».
Приємно відзначити, що протягом минулого року двоє представників тренерської спільноти Львівщини стали Заслуженими тренерами України - по одному з олімпійських і неолімпійських видів спорту.
І насамкінець відзначимо фізкультуно-спортивні товариства, представникам яких найбільше торік присвоювали нові спортивні звання - це «Освіта» і Збройні Сили України (по 16), а також ФСТ «Динамо» (15).

ІА "Вголос": НОВИНИ