На Львівщині налічується біля 6600 км місцевого значення. З них планують відремонтувати близько 200 км місцевих автошляхів та ввести в експлуатацію 90 км новозбудованих доріг.

Про це сьогодні заявив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко під час брифінгу “Ремонт доріг 2021: реалізація масштабної Президентської програми “Велике будівництво”, інформує Вголос.

«Цього року плануємо відремонтувати близько 200 кілометрів доріг місцевого значення. Із додатковим фінансуванням на цей рік з держбюджету маємо суму понад 1, 3 мільярда гривень», - зазначив Юрій Бучко.
За словами заступника голови ЛОДА, раніше на дороги місцевого значення з держбюджету було виділено 1 мільярд 168 млн грн. Два тижня тому Кабмін додатково виділив на ремонт доріг місцевого значення в Львівській області ще 162 млн грн.

Юрій Бучко розповів, що ці кошти планують витратити на ремонт 42-ох доріг, підкресливши, що станом на сьогодні розпочато ремонт на 21 об'єкті.

До слова, роботи вже стартували на таких маршрутах як Рава-Руська – Гайок, Мшанець- Стрілки, Перемишляни - Чемеринці – Плугів, Садковичі –Чернихів, Турка –Східниця, вулиця Івана Франка у Підбужі.

Також у планах збудувати нові дороги, які з’єднають Львівську область із Закарпатською та Івано-Франківською областями.

Одна буде сполучати село Хащованя (Львівська область) з селом Верхнє Студене (Закарпатська область). Інша пролягатиме від Верхньої Рожанки (Львівська область) до Сеничіва (Івано-Франківська область).

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланням

ІА "Вголос": НОВИНИ