Під час засідання постійної комісії фінансів та планування бюджету депутати розглянули звернення КНП «3-я міська клінічна лікарня м. Львова» щодо прохання погодити виділення додаткових коштів у сумі 600000,01 грн на придбання обладнання, зокрема, сучасного низькотемпературного стерилізатора для потреб гінекологічного відділення на вул. Русових у Львові.

Так виглядає стерилізатор




Йдеться про прилад, який дозволить гарантувати належну термічну обробку та безпеку інструментів для лапароскопічних операцій. Ті стерилізатори, що є в лікарнях сьогодні, або застарілі, або неякісні - про це розповідає депутатка фракції «Європейська Солідарність» Ольга Посипанко.

"Ми розуміємо важливість закупівлі такого стерилізатора, адже на сьогодні маємо велику затребуваність в операціях. Маємо з колегами певність, і докладемо максимум зусиль, щоб такий стерилізатор вже цьогоріч працював у гінекологічному відділенні 3 МКЛ. Щорічно сюди звертаються та отримують якісні медичні послуги тисячі жінок. Палати тут завжди заповнені, а в коридорах завжди багато пацієнток. Найголовніше - тут жінки стають здоровими і щасливими, без перебільшень, а це вартує і зусиль, і бюджетних коштів", - зазначає Ольга Посипанко.

Нагадаємо, восени відповідний проект громадського бюджету, на жаль, не набрав достатньої кількості голосів. Тому у міському бюджеті депутати передбачили 1200 тис грн на таке обладнання для двох лікарень: 3-ої та 8-ої.

Публікація у рамках Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.

ІА "Вголос": НОВИНИ