Депутати Львівської міської ради вирішили виділити з бюджету кошти на встановлення у житлових багатоквартирних будинках протипожежних систем, які сповіщатимуть про пожежі та задимлення у помешканні.

Як повідомив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Олександр Одинець, встановлення такої системи у будинках – дуже дороге задоволення. Але дуже багато ОСББ та ЖБК готові взяти участь у співфінансуванні, якщо й міська влада долучиться коштами.

«Досі ми такого не робили. Але є запит від мешканців, що це треба. Цей виді робіт дороговартісний, він корелюється з вартістю ліфтів.  Ці системи у багатоповерхівках дуже важливі», - каже він.

Водночас директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради зауважив, що мерія співфінансуватиме  встановлення систем тільки у будинках, які побудовані десять років тому і раніше. А ось що стосується новобудов, то в  цих будинках такі системи повинен встановлювати забудовник.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», нещодавно у  новобудові загинули двоє молодих людей. З’ясувалося, що в помешканні сталося коротке замикання, яке призвело до задимлення. І молода пара, яка орендувала тут житло, і мала намір одружитися, вчаділа під час сну. Система протипожежної безпеки у будинку не спрацювала. Мешканці звинувачують у цьому забудовника. 

ІА "Вголос": НОВИНИ