Суд у Бангладеш засудив одразу 16 людей до смертної кари за вбивство 19-річної Нусрат Джахан Рафі, яка пожалілася в поліцію на домагання з боку директора свого навчального закладу. Серед засуджених – сам директор, дві однокласниці Нусрат і двоє керівників місцевого відділення правлячої партії.

Про це повідомляє ВВС.

У квітні ученицю облили гасом і підпалили на даху школи. За кілька днів до цього вона написала заяву в поліцію, поскаржившись на домагання з боку директора.

Жорстоке вбивство, здійснене в маленькому містечку Фені, що у 160 кілометрах від столиці, сколихнуло всю країну: різними регіонами пройшла хвиля демонстрацій з вимогою правосуддя.

Судовий процес над 16 обвинувачуваними проходив у прискореному режимі, хоча зазвичай такі справи розглядаються роками. Прокурор Хафез Ахмед назвав це свідченням того, що у Бангладеш «вбивство нікому не зійде з рук».

Адвокати засуджених пообіцяли подати апеляцію на судовий вирок.

Слідство у справі про загибель Нусрат Джахан Рафі викрило цілу змову за участю кількох впливових чоловіків, а також однокласниць дівчини. Їхньою метою було змусити її мовчати.

Троє вчителів медресе (мусульманський навчальний заклад), зокрема і директор Сірадж Уд Дула, а також двоє керівників місцевого відділення правлячої партії «Ліга Авамі» були серед тих, кого суд визнав винними у вбивстві.

Поліція твердить, що директор, якого поліція затримала ще після заяви Нусрат про домагання, віддав наказ розправитися з ученицею, поки перебував у в'язниці.

Як з'ясувалося, кілька поліцейських також співпрацювали з цими людьми і допомагали їм, розповсюджуючи хибну інформацію про те, що Нусрат наклала на себе руки, а не стала жертвою вбивства. Цих поліцейських на лаві підсудних не було.

Родина Нусрат перебуває під захистом правоохоронців, повідомляє місцева преса. У березні, коли їхня донька розповіла родичам про домагання з боку директора школи, вони підтримали її рішення звернутися в поліцію.

У Бангладеш смертна кара здійснюється через повішення.

Як повідомлялося, Нусрат Джахан Рафі облили гасом і підпалили в її школі в Бангладеш. За два тижні до цього вона поскаржилася на домагання з боку директора.

ІА "Вголос": НОВИНИ