Чотири магнітні бурі накриють Землю у березні 2023 року. Усі вони не нестимуть сильної загрози, оскільки потужних серед них не буде.

Календар небезпечних дат опублікувало видання "Вікна".

Як зазначається, магнітні бурі в березні варто очікувати 4, 12, 19 та 31 березня.

Усі вони будуть середньої або слабкої потужності.  

У суботу, 4 березня, очікується  перший сонячний спалах навесні 2023 року середньої інтенсивності. Вже 12 березня прогнозують слабку хвилю магнітних бур, 19-го та 31-го березня  – середні бурі.

Нагадаємо: магнітні бурі — це збурення геомагнітного поля Землі з різною інтенсивністю, яке може тривати від кількох годин до кількох днів. Ці явища можуть вплинути на роботу систем зв'язку та призвести до технічних збоїв.

Полегшити самопочуття під час магнітних бур можна, якщо дотримуватися кількох простих правил:

У періоди бур метеозалежним, вагітним, а також літнім людям та тим, хто має хронічні хвороби, варто особливо уважно ставитися до свого здоровʼя. У них в цей час може погіршитися самопочуття.

Метеочутливим людям радять не нехтувати сном, намагатися лягати спати та прокидатися приблизно в один і той самий час. 

Також рекомендовано вживати якомога більше сезонних фруктів та овочів. Крім того, треба не забувати пити достатню кількість води.

Не завадять прогулянки на свіжому повітрі.

Як писав «Вголос», за прогнозом Львівського регіонального центру з гідрометеорології, 25 лютого в області вранці та вдень очікуються пориви західного вітру 15 – 20 м/с. Оголошено І рівень небезпечності, жовтий.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ