З 15 березня по 1 червня в Берлінській галереї сучасного мистецтва C/O Berlin проходить хронологічна виставка українського фотографа Бориса Михайлова під назвою Before Sleep / After Drinking, пише LB.UA.

Виставку організували з нагоди 80-річчя фотографа, який відсвяткував ювілей у серпні минулого року,

Експозиція представлена в трьох залах і складається з 431 світлини, що охоплюють п'ять фотопроектів: «Історія хвороби», Diary, «Я – не я» і інших. Також демонструється найновіший проект Михайлова, розпочатий у 2017 році – «Спокуса смерті» («Temptation of Death«) і найбільш ранній, датований 1960-м, »Союз та інші«.

Куратори виставки – Фелікс Хоффман і Франческо Занота.

Борис Михайлов – український фотограф, засновник Харківської школи фотографії. Народився в Харкові в 1938 році. Його фотороботи стали символами соціальної документальної фотографії, оскільки основна частина фотопроектів була присвячена розвалу Радянського Союзу.

Михайлов систематично знімав бездомних і люмпен-пролетарів і інших людей, які після розвалу Союзу не змогли знайти своє місце в житті і забезпечити собі гідне існування в новій соціальній системі.

У 2000 році Михайлов отримав найпрестижнішу міжнародну премію з фотографії »Хассельблад«, яка еквівалентно дорівнює »Нобелівській". Поки що це єдиний український фотограф, який отримував таку премію. У 2008 році став членом Академії візуальних мистецтв у Берліні.

На цей момент Борис Михайлов живе і працює в Берліні та Харкові.

ІА "Вголос": НОВИНИ