Точної дати зустрічі президента України Володимира Зеленського і президента США Джозефа Байдена наразі немає, попри те, що називалися дати у липні.

Про це заявив представник Білого дому під час брифінгу, текст якого оприлюднено сьогодні.

«Коли цього літа президент (Байден - ред.) розмовляв з президентом Зеленським, він запросив його відвідати Вашингтон цього літа. Ми ніколи не уточнювали, у якому місяці це буде проходити, і все ще очікуємо візиту президента Зеленського в Білий дім цього літа, але поки не можемо оголосити дату», - зазначив представник адміністрації президента США у відповідь на запитання, чи планується така зустріч на липень.

Очікувалося, що президент Володимир Зеленський зустрінеться з президентом США Джо Байденом в кінці липня у Вашингтоні.

Затвердженої дати візиту ще немає, але як робочу джерела називають 26 липня.

Кулеба: «Ми не займаємося політичним туризмом»

Про візит президента до Вашингтону наприкінці липня заявляв і міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі каналу "Україна 24".

"Зустріч Зеленського і Байдена відбудеться в кінці липня, обговорюється дата в кінці липня. Формат – повноцінний офіційний візит Президента України до США... в рамках якого буде не лише зустріч с Байденом, а й низка інших заходів", - повідомив міністр.

За словами Кулеби, до США вирушить велика українська делегація, "тому що дуже широкий порядок денний, багато питань".

"Ми дуже ретельно готуємо цей візит, ми вже працюємо над ключовими елементами програми, але головне – ми вже працюємо над ключовими домовленостями. Тому що у Президента Зеленського завжди установка – що ми не займаємося політичним туризмом, не їздимо просто так, а їдемо за результатами. Ми вже активно працюємо з американською адміністрацією, щоб цей візит був максимально результативний для України", - зазначив глава МЗС.

ІА "Вголос": НОВИНИ