На своєму першому засіданні президія Координаційної ради опозиції Білорусі ухвалила резолюцію з основними вимогами до влади, серед них – проведення нових виборів.

Про це повідомляє DW.

Координаційна рада (КР) вимагає визнати недійсними результати президентських виборів 9 серпня і провести нові вибори – за міжнародними стандартами та з іншим складом ЦВК. Ухилення чинної влади від переговорів з КР призведе до посилення політичної та економічної кризи в Білорусі, зазначено в резолюції.

Зазначається, що метою КР є пошук шляхів для подолання кризи в Білорусі й забезпечення злагоди в суспільстві на підставі конституції. При цьому підкреслюється, що КР не ставить собі за мету зміну конституційного ладу і зовнішньополітичного курсу.

Серед вимог, які, на думку членів КР, необхідно виконати "для відновлення статусу Республіки Білорусь як демократичної та правової держави", – припинення насильства і політичного переслідування з боку влади, а також розслідування того, що сталося. Крім того, в резолюції вказується на необхідність звільнити всіх політичних в'язнів і виплатити компенсації постраждалим.

Штаб Світлани Тихановської почав формування Координаційної ради, яка покликана обговорювати і розробляти безпечні та стабільні механізми забезпечення передачі влади. До складу КР увійшли близько ста осіб.

Як повідомлялося, міністерство оборони Білорусі привело в повну бойову  готовність війська у країні.

ІА "Вголос": НОВИНИ