Від сьогоднішнього дня одне з найголовніших білоруських опозиційних видань TUT.BY втрачає статус засобу масової інформації згідно з рішенням суду.

Про це заявили на офіційній інтернет-сторінці видання.

19 січня Економічний суд Мінська розглянув апеляцію ТОВ “Тут бай медіа” на судове рішення про позбавлення білоруського порталу TUT.BY статусу ЗМІ. Було прийнято рішення її відхилити.

Передумови

З 7 серпня по 15 вересня Міністерство інформації Білорусі зробило TUT.BY чотири письмових попередження. Це рішення пояснили тим, що до відомства зверталися державні органи, які виявили поширення ресурсом забороненої інформації.

18 вересня 2020 року Міністерство інформації Білорусі подало до суду з клопотанням про пропинення роботи веб-ресурсу. 1 жовтня міністр інформації Ігор Луцький видав наказ, згідно з яким дію цього статусу призупинили до 30 грудня 2020 року.

3 грудня Економічний суд Мінська ухвалив рішення забрати у TUT.BY статус ЗМІ. Ресурс подав апеляцію, але її віхилили, тому з 19 січня рішення набирає чинності.

Саме видання заявило, що продовжить роботу у інтернет-форматі без статусу ЗМІ, буде і надалі збирати та розповсюджувати інформацію та озвучувати своє бачення тієї чи іншої ситуації.

Читайте більше новин за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ